22. oktober 2016

Oktoberfest med R2-D2 og Darth Vader

Oktober forbinder jeg med to ting: Halloween og Oktoberfest. Ompa-ompa kommer først i måneden så derfor tar vi den for oss først :)

Den første oktoberfesten ble arrangert 12 oktober i 1810 til ære for ekteskapet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese. De kongelige inviterte sine borgere til stor fest med hesteløp, øl og annet gøy. Dette ble kjempepopulært og dermed gjort til en årlig greie, og i dag er det en kjempestor folkefest.
Festivalen starter den første søndagen i oktober og pågår i 16 dager. Det brygges et eget Oktoberfestøl som serveres i et spesielt ølglass kalt "maßkrug" eller "maß". Det er faktisk en målenhet og tilsvarer 1 L. Oktoberfestivalen har blitt så populær at den har blitt adoptert i andre land (men da feires det som regel bare 1 dag). 

Om du ikke har en "maß" så kan vi foreslå et Darth Vader ølkrus. Drink from the Dark Side :) Vi har også et ølkrus med R2-D2.

Du trenger også noe å jekke opp ølen med. Hva med en flaskeåpner av Darth Vader med lyd eller en Stormtrooper som kan hektes på nøkkelknippet?Ingen kommentarer:

Blogglistenhits