17. oktober 2016

Bak kulissene på et con

Star Wars Celebration, Rebels Panelet
Å være på con er en morsom opplevelse. Selv har vi vært på mange messer som privatpersoner. Det blir lange dager, mye folk, mye kø-ståing men samtidig utrolig gøy. Siste vi var på, var Star Wars Celebration i London, som er et noe større arrangement enn det vi finner i Norge, men allikevel kan likheter trekkes. Det er fortsatt utrolig mange flotte kostymer å se på og mennesker å møte.
Men hvordan er det egentlig for oss som butikk å være på con? Hvor mye planlegging og arbeid ligger egentlig bak en stand på et con?

Vel, for det første så må vi, som alle andre, melde oss på. Dette skjer fort 6 måneder eller mer før con'et. Her tar vi kontakt med arrangører og ber pent om vi får lov til å være med :) Deretter blir vi presentert med kvm pris på arrangementet. Så starter arbeidet med budsjettering, og da må vi ta i betraktning hvor langt unna det er, trenger vi å leie bil, trenger vi hotell, hvor stor plass trenger vi, og hele tiden har vi i bakhodet hvor mye tror vi at vi kan selge for? Vi driver tross alt en butikk og salget skal betale for alle utgiftene :)

Så blir hele arrangementet glemt litt mens man jobber på andre mer nærliggende saker....
En uke før con'et begynner vi å stresse igjen. For å få mest mulig blest så poster vi informasjon om det kommende happeningen der vi kan. Vi vil selvfølgelig at flest mulig mennesker kommer! 

Av andre forberedelser så må vi passe på at kassesystemet er oppdatert, at prislapper er korrekte og at de er alle skrevet ut, at alle plakater er i orden, at tilbud er lagt inn og at vi har nok veksel.


Desucon 2016 Stand før opprigg
Dagen før begynner det virkelige arbeidet med å hente bil, pakke ned varer og inn i bilen (vi har lageret i 3dje etasje uten heis) og å generellt passe på at alt er med. For å si det slik, til tross for at vi har gjort dette i snart 10 år så glemmer vi ALLTID noe. :D

Tidspunktet for når vi kan rigge opp varierer veldig fra con til con. I de værste tilfellene har vi bare noen få timer til å rigge opp på mens som regel så har vi en hel dag. Vanligvis bruker vi rundt 3-5 timer (avhengig av hvor stor stand vi har og hvor mye vi pakker ut varene). Vi har jo mest lyst til å pakke ut og vise frem alt, men så må vi ikke glemme at ting skal pakkes ned igjen og nedriggingstidene er som regel knappe.

Ute for å spise etter en lang dag
Selve messedagene er lange. Vi står på en plass fra 10 om morgenen til gjerne 20 om kvelden (eller senere). Men en av de tingene jeg setter mest pris på er kameratskapet vi har fått mellom standsene.
Her må jeg nevne gutta fra Nerdeportalen, Zoo Comics og jentene fra Dukkehuset. Sammen så hjelper vi hverandre, skyter strikker på hverandre og ellers bare fjoller og prater nerd. På kveldene etter stengetid så går vi ut sammen og spiser.


Dere er alle sammen fantastiske!Torucon 2016
Vi elsker å vise frem det vi har og møte alle dere flotte, herlige mennesker som dukker opp. Vi har klart sett en trend i kostymer gjennom årene fra begynnelsen hvor bare 10% gikk med kostyme til i dag hvor det har snudd totalt og det kanskje er 10% uten kostyme. Kvaliteten og oppfinnsomheten har også drastisk forbedret seg.

Vi applauderer dere alle!

Ikke vær redd for å komme bort og prate med oss på stands. Vi er ikke skumle, og vi elsker det vi gjør. Vi elsker også film og TV-serier så kom gjerne med tips om nye yndlinger der også :D

Da håper jeg at vi ser deg på et arrangement om ikke så altfor lenge!

Ingen kommentarer:

Blogglistenhits