29. april 2008

Iron Man-morsomme fakta

Iron Man filmen har premiære på kinoer 30.04.08 (altså nå på onsdag). Jeg kan ikke si å ha lest comic bøkene. De eneste tegneseriene jeg har lest, og leser fortsatt, er Donald. Men det er noe eget ved Superhelt filmene. Mennesker som har medfødte, bygde eller ved et uhell, superkrefter som redder verden fra ondskap. Problemene blir så enkle. God vs ond, rett og galt. Ting blir litt mer svart/hvitt og satt i perspektiv.
Ja, man kan argumentere med at de fleste filmene ikke er tro til bladene, men ettersom jeg ikke har lest dem så synes jeg de er bra :)


Her kommer det noen morsomme Iron Man fakta som du kanskje ikke visste:

* I oktober 1999 ble Quentin Tarantino tilbudt å skrive og ressigere filmen. Senere prøvde, Joss Whedon, som er en stor fan av comic bøkene å rohanle seg til å ressigere filmen i juni 2001.I desember 2004 ble Nick Cassavetes ansatt som ressigør og filmen skulle utgis i 2006. Til slutt ble det Jon Favreau som ble ansatt som ressigøren og filmen kommer som sagt ut nå i april 2008.

* Et Aaton 35mm kamera ble ved et uhell overkjørt av en tanks mens de filmet.

*Stan Lee, mannen som oppfant Iron Man, baserte Tony Stark på Howard Hughes, som han følte var "en av de mest fargerike mennene i vår tid: både en investor, eventyrer, multimillionær, en damenes mann, og ikke minst en gærning." Robert Downey Jr. sier at å spille Tony Stark var "en utfordring av å gjøre en rik, våpen produserende, alkoholisert kvinne utnytter til en likandes helt."

* Stan Lee har alltid en cameo i filmatiserinene av heltene hans. I Iron Man spiller han en mann med tre blondiner som Tony Stark tror er herr Hugh M. Hefner.

Ingen kommentarer:

Blogglistenhits